Skælskør Marinegarde var med da M/S Bibiana lagde til kaj

Velkomst Bibiana - Foto Evan Hemmingsen

Stort foto: Evan Hemmingsen

Skælskør gav kunstskib en velkomst som aldrig før

Kilde: VD Online, Tirsdag d. 25. Juli 2017

Skælskør. Med regatta, flag, konfetti og musik fra Skælskør Marinegarde tog Skælskørs børn og frivillige imod M/S BIBIBANA - Danmarks første kunstskib for børn - så besætningen blev rørt og overvældet

Kunst: ''Hvornår må vi komme om bord på skibet, hvornår må vi komme om bord og hvor meget kan der egentlig være i lastrummet og sejler i egentlig også med kuld og er det hele kun for børn? Må vi komme ombord nu?', spurgte en lokal dreng som spændt ventede ved landindgangen til skibet.

Entusiasmen hos de fremmødte børn var tydelig idet skibet nærmede sig kajen. De viftede ivrigt med flag da skibet lagde til kaj i Skælskør Havn søndag formiddag. Skibet blev her erklæret åbent med sømandsmusik og konfetti, hvorefter de ivrige, men tålmodige børn, fløj ombord på skibet for at gå på opdagelse i kunstudstillingen, prøve Virtual Reality og kigge i illustrationsbøgerne i Verdensbiblioteket.

'Modtagelsen, modtagelse og modtagelse. Alle de frivillig der ville bruge deres søndag på at tage i mod os. Og alle de søfolk som valgte at sejle ud og tage i mod os. Og alle de sommerbørn og deres familie der mødte op på kajen med flag for at tage i mod os. Det har vi aldrig oplevet nogen sinde før på M/S BIBIANA'S togt. Vi er så berørte alle mand. Det var et overvældende og helt enestående engagement de frivillige i Skælskør viste. Vi er stadig helt overvældende og høje over modtagelsen,' siger Janne Bech, direktør i BIBIANA Danmark.

Kunstskibet ligger til kaj i Skælskør Havn til og med onsdag d. 26 juli, hvorefter skibet sejler videre til Korsør Havn. Mens skibet er i Skælskør skal byens børn i samarbejde med illustrationskunstnerne Jacobina Jacobsen og Stine Illum, som et støttet af Statens Kunstfond, udvikle et stedspecifikt kunstværk til havnen som skal være med til at gøre havnen til et eventyrligt opholdssted.

Skibet er åbent fra kl. 10-17 hver dag og udover at være med til at udvikle det stedsspecifikke kunstværk vil der være mulighed for at gå på opdagelse i skibets kunstudstilling, prøve Virtual Reality, tegne og folde papir skibe, slappe af i Verdensbiblioteket eller bare læne sig tilbage og mærke skibet vippe og høre skroget knage.

En del af sommertogtet

M/S BIBIANA er Danmarks første kunstskib for børn. Skibet er et projekt under den lille nonprofit forening BIBIANA Danmark, og med skibet ønsker foreningen at forny den gamle danske tradition for at bringe nyt ad søvejen. M/S BIBIANA er lastet med kunst, arkitektur, børnelitteratur og historier fra verdenshavene, og Skælskør var første stop på årets sommertogt.

'Overalt, hvor vi kommer frem, beder vi børnene bidrage med forslag til, hvordan netop deres by og deres havn kan blive til et sted med kreativitet, mystik, nysgerrighed og eventyr. Alt det, havne var engang og som de, hvis vi lytter til børnenes stemme, kan blive igen,' fortæller Janne Bech, direktør i BIBIANA Danmark.

M/S BIBIANA har sejlet siden 2015 og har besøgt 26 dansker havnebyer, hvor over 40.000 gæster og over 500 skoleklasser har været om bord. Sideløbende har over 1 million gæster været på besøg i M/S BIBIANAs sideudstillinger i lokale kulturhus- og skolebiblioteker landet over.

M/S BIBIANA er støttet af Nordea-fonden.