Fredag - Store konkurrencedag!

Koncert for Trommekorps

Om formiddagen var det Koncert for Trommekorps. Vi startede efter morgenmaden med at spille programmet igennem og pakke det store slagtøjs inferno sammen, det gled glat og drengen var nu TOPTUNEDE til at give den GAS foran dommerne. De leverede en bragende flot koncert, så alle fik gåsehud over hele skroget.

Bymarch

Eftermiddagen stod så på bymarch og endnu en gang skulle det vise sig at Skælskør Marinegarde absolut viser sig fra den flotteste side, når de er i konkurrence. Sideretning, fremadretning og drejninger blev lige strammet op og deres rygge blev lige en tand mere ranke.

Open Stage

Fredag aften kunne alle garder melde sig til Open Stage. Her må man lege med musikken, spille seriøse flotte musiknumre, synge eller lave skuespil, der er frit valg på alle hylder – og hver gruppe har 4 minutter til at afvikle deres show. Ud af 32 garder var der kun 5 der havde tilmeldt sig. Den ene gruppe trak sig og vi var så kun 4.

Skælskør Marinegarde har aldrig været bange for at skille sig ud og finde på noget unikt, det gjorde sig også gældende i år, hvor alle aspekter blev udnyttet. Vi havde en solosanger, én klovn der prøvede at ødelægge showet, et fantastisk kor, nogle lækre tøser og velspillet musik.

Vores tema var ”Alle piger er glade for sømænd”. Vi var oppe mod ”de tunge drenge” fra Roskildegarden (Danmarksmestrene), som selv havde komponeret og skrevet tekst til deres egen sang. Det fynske salgtøjsakademi lavede et flot show hvor 10 mand spillede et forrygende nummer på Marimba’er.

Dommerne havde store problemer, der var 4 vindere på scenen, sagde de.

Det blev os der fik 4. pladsen. Men sjovt nok, var det vores nummer der gav genlyd resten af weekenden. Ofte kunne man høre/møde andre gardere fra hele landet, der gik og sang, nynnede eller fløjtede Otto Brandenburgs gamle ørehænger. Vores drenge blev selvfølgelig feteret af de mange pigegardere, hvilket de nød i stor stil.